Community
Over Gastvrijheid in bedrijf

Ervaar de kracht van hartelijkheid.

Wij geloven dat gastvrijheid de kracht is achter succesvolle bedrijven en mensen. Gastvrijheid maakt dat gasten niet alleen zeer tevreden zijn, zij komen ook graag terug en worden ambassadeurs van jouw organisatie. Gastvrijheid maakt het verschil tussen een gewoon goede en een memorabele beleving. Naast het versterken van het imago en het rendement dat gastvrijheid oplevert, heeft het veel effect op jezelf.Wat je geeft, krijg je terug. Gastvrije mensen werken met voldoening, intrinsieke motivatie, plezier en passie en hebben een waardevolle betekenis in de maatschappij.

 • We ontwikkelen en verzorgen maatwerk programma’s met trainingen, workshops, coaching, begeleiding en tools.
 • We leiden ambassadeurs, leiders en veranderaars op met het train-de-trainer principe om zelfstandig gastvrijheid uit te dragen.

 • Met onze Gastvrijheidsscan krijg je inzicht in de beleving van de gast, medewerkers en de mate waarin gastvrijheid is ontwikkeld en geborgd in de cultuur en structuur.

 • We helpen leiders in masterclasses, workshops, consultancy, visie- en veranderstrategie ontwikkeling en begeleiding tijdens het veranderproces.

Missie & Visie

Missie

We infecteren zoveel mogelijk mensen met het gastvrijheidsvirus. We helpen veranderaars om zelfstandig gastvrijheid te ontwikkelen en te borgen in het DNA. We faciliteren in de verbinding tussen professionals uit alle branches met een gezamenlijke passie voor gastvrijheid door het delen van kennis, inspiratie, tools en ervaringen in de community. Zo maken we de wereld gastvrijer en gelukkiger.

Visie

 • Mensen maken het verschil. Gastvrijheid is een kunst, geen trucje. We inspireren en prikkelen intrinsieke motivatie door te laten ervaren wat de kracht van gastvrijheid is. We dagen mensen uit 5% meer bewust gastvrij te zijn en gaan op zoek naar belemmeringen om deze te verminderen.

 • Elk team en bedrijf is anders. We werken vanuit co-creatie en maatwerk en zijn daarin faciliterend.

 • Wij zetten in op het versterken van leiderschap, de interne gastvrijheid, teamwork en aanspreekcultuur, top-down én bottom-up. Cultuurdragers hebben de meeste invloed op de cultuur, leidinggevenden zijn doorgaans de grootste cultuurdragers. Wij gaan graag aan de slag met formele én informele leiders. We ontwikkelen gastvrij leiderschap en equiperen hen om de ontwikkeling in gang te zetten én te houden.
 • Onze bijeenkomsten zijn interactief, inspirerend, praktisch en vooral ook leuk.
 • Binnen de community faciliteren we in het netwerk en de uitwisseling van verdiepende & strategische kennis, inspiratie & praktische handvatten: online op het platform, in de online Academy en bij onze online & offline events.

Ontmoet ons team

Ons team

Gastvrijheid in Bedrijf is een netwerkorganisatie, opgericht door Laura de la Mar. Ons team bestaat uit diverse experts. Dit zijn toptrainers, adviseurs, coaches en sprekers uit verschillende branches met een specifiek specialisme. Regelmatig worden wij ondersteund door een stagiair(e). Onze samenwerkpartners zijn ervaren experts in gastvrijheidsontwikkeling en kunnen in verschillende rollen helpen om tot een duurzaam effect te komen.

Laura de la Mar

Trainer, spreker, adviseur, auteur en directeur

Coaching

Marsha Dousi

Trainer, coach (on the job), Business Partner

Petra

Petra ten Hoor-Schmidt

Trainer en Business Partner

Gastvrijheid in Bedrijf methode
Over Gastvrijheid in Bedrijf

Onze diensten

Gastvrijheid in bedrijf biedt de volgende maatwerk diensten aan.

 • Met onze Gastvrijheidsscan krijg je inzicht in de beleving van de gast, medewerkers en de mate waarin gastvrijheid is ontwikkeld en geborgd in de cultuur en structuur.

 • We helpen leiders in masterclasses, workshops, consultancy, visie- en veranderstrategie ontwikkeling en begeleiding tijdens het veranderproces.

 • In onze Gastvrijheid in Bedrijf Community creëren we een netwerk voor het delen van kennis, tools, inspiratie, een academy met microlearnings, Hospitality Talks, interviews en we organiseren regelmatig online & offline events.

 • We inspireren met (key-note) presentaties, events, ons boek, blogs en op social media.

Persoonlijke aanbevelingen

“Een hele inspirerende omgeving om goede ideeën op te doen en als een plek om medestanders te vinden. Het is fijn om daar ideeën van andere mensen ook te lezen en daar weer mee aan de slag te gaan.”

Hospitality Talk Prinses Maxima sprekers

Esther Fijnekam
Contractmanager
Prinses Maxima Centrum

“Laura kennen we als een gepassioneerde spreker die inlevingsvermogen combineert met daadkracht. Bij onze missie om gastvrijheid te versterken in het Radboudumc sloot haar aanpak naadloos aan op onze wensen. Haar kennis, gedrevenheid en enthousiasme hebben ons geïnspireerd en gemaakt dat de organisatie in beweging is gekomen.”

Miriam van Beek
Manager gastvrijheid en vrijwilligers
Radboudumc

“Een boeiende en leerrijke voordracht. Of je nu al jaren gastheer of gastvrouw bent of net van start gaat; je leert altijd bij. Het is
geen verkoopverhaal maar je krijgt handvaten waar je direct mee aan de slag kunt in de praktijk met je gasten maar ook binnen
je team. ”

Isabel Stragier
Manager marketing & communicatie
Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen

Meest gestelde vragen

Wij verzorgen trainingen in het Nederlands en Engels.

De definitie van gastvrijheid vind je hier.

Alle informatie over gastvrij leiderschap vind je hier.

Wat gastvrijheid jou en je organisatie kan opleveren, lees je hier.

Dat kan zeker, wij bieden masterclasses aan op basis van open inschrijving. Het totaaloverzicht vind je hier.

Wij maken ieder programma op maat, het is dan ook lastig om een standaardprijs hier te noemen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Je kunt lid worden door je lidmaatschap in onze webshop af te sluiten. Wil je liever eerst persoonlijk contact hierover, neem dan contact met ons op.

Het community lidmaatschap zeg je op door een mail te sturen, volg daarvoor deze link.