Het gastvrijheidsmanifest

Gastvrij zijn loont. Wat je geeft, krijg je terug.

Echte gastvrijheid is onbaatzuchtig en wederkerig. Gastvrijheid gaat in de kern om oprechte persoonlijke aandacht. Je merkt het zelf gauw genoeg; Als jij je welkom, gezien, gehoord en gewaardeerd voelt, maakt het je blij en kun je dit gevoel makkelijker doorgeven aan de mensen om je heen. Dit geldt ook voor de werkvloer. Gastvrije mensen ervaren meer voldoening, intrinsieke motivatie, plezier en passie in hun werk. Gastvrijheid is daarmee het geheim van succesvolle mensen en bedrijven. Gastvrijheid is de sleutel tot succes in elk bedrijf en in elke branche. Dus ook voor jou!

Laten we samen aan de slag gaan om dit geheim wereldkundig te maken binnen jouw organisatie en jouw collega’s de sleutel tot succes aan te reiken. Door in gesprek te gaan met collega’s over wat gastvrijheid kan doen voor jullie organisatie kunnen we het gastvrijheidsvirus verspreiden onder zoveel mogelijk mensen en organisaties. Samen zorgen we ervoor dat de wereld gastvrijer en gelukkig wordt. Doe je mee?

Tip: maak je eigen manifest

Input tips: Zelf een gastvrijheidsmanifest maken? 

Ons manifest heeft geen copyright, je mag er dus mee aan de slag gaan en je eigen versie maken. Alleen dan vergroten we de olievlek samen! 

Gebruik ons manifest als handvat om je eigen visie op gastvrijheid te ontwikkelen: schrijf met je team of bedrijf jullie eigen manifest, visie, concept of code en maak het op maat voor jullie omgeving.  

Het proces van het samen schrijven van jullie eigen gastvrijheidsdocument werkt als een booster voor je team. Door het goede gesprek samen te voeren, ontdekken jullie je eigen succesformule. Zo creëren jullie een gezamenlijke focus op gastvrijheid, bepalen jullie je eigen gastvrijheidsnorm en zorg je voor commitment. 

Gebruik ons manifest als handvat om je eigen visie op gastvrijheid te ontwikkelen: schrijf met je team of bedrijf jullie eigen manifest, visie, concept of code en maak het op maat voor jullie omgeving. Het proces van het samen schrijven van jullie eigen gastvrijheidsdocument werkt als een booster voor je team. Door het goede gesprek samen te voeren, ontdekken jullie je eigen succesformule. Zo creëren jullie een gezamenlijke focus op gastvrijheid, bepalen jullie je eigen gastvrijheidsnorm en zorg je voor commitment.

Wil jij anderen attenderen op het manifest? Voel je vrij om de link en het manifest te delen.

Hebben jij en je collega’s een eigen gastvrijheidsmanifest gemaakt? Inspireer anderen hiermee en deel jullie manifest ook met mensen buiten je organisatie. Hoe je dat doet? Bijvoorbeeld op jullie website, via social media met de hashtags #gastvrijheidsmanifest en #gastvrijheidinbedrijf, in de Gastvrijheid in Bedrijf Community of mail het ons via info@gastvrijheidinbedrijf.nl.

Succes en veel plezier!

Doe jij mee?

Ja, ik geloof in de kracht van gastvrijheid en draag graag bij om de wereld gastvrijer en gelukkiger te maken.

Ik teken dit manifest omdat ik graag wil dat gastvrijheid op de agenda komt binnen mijn team of organisatie. Ik zet me in als gastvrijheidsambassadeur en zal het gastvrijheidsvirus verspreiden onder mijn collega’s.

0
Aantal ambassadeurs

 

Het gastvrijheidsmanifest is ondertekend door: 

  1. Laura de la Mar
  2. Caroline van Aart 
  3. Pauline Sterenborg
  4. Petra ten Hoor-Schmidt
  5. Soraya Rooijackers
  6. Jolanda Oudesluijs
  7. Johan Mulder
  8. Marsha Dousi