Inspiratie: Pay it forward

Een de films die in mijn geheugen is gegrift is “Pay it forward”. Een optimistische en idealistische film laat zien dat je vanuit jouw cirkel van invloed veel kan bereiken door gewoon te geven. Kleine gebaren kunnen veel betekenis hebben voor anderen. En het motiveert om die positieve energie weer door te geven.

De film in een notendop: De jonge Trevor heeft een aan alcohol verslaafde moeder en krijgt een opmerkelijke nieuwe opdracht van zijn leraar maatschappijleer: bedenk een manier om de wereld te verbeteren. Trevor bedenkt een plan, waarbij iedereen een goede daad moet doen voor drie mensen, die dat op hun beurt ieder weer bij drie anderen moeten doen. Op het eerste gezicht lijkt het idee te mislukken, maar na een tijdje slaat het toch aan, wat een geweldige verandering teweeg brengt in de omgeving van Trevor. (Bron: Wikipedia)

Gastvrijheid is ook de kunst van geven: aandacht, vriendelijkheid, positieve energie, je glimlach. Kortom, er voor de ander zijn. Daar kunnen we lang over praten. Het is vooral een kwestie van doen.

Doe je mee? Tip: bestel hier onze complimenten doorgeefkaarten.

Meer inspiratie, tips en tools?
Gastvrijheid in Bedrijf - Community
Gerelateerde berichten
Ken jij de Gastvrijheid in Bedrijf Community al?
  • Elke dag nieuwe inspiratie, ideeën en inzichten op het platform
  • Vergroot je netwerk met >200 gastvrijheidsleiders uit allerlei branches
  • Toegang tot de online Hospitality Academy met >200 e-learning lessen & DIY tools
  • Online live sessies en Hospitality Talks volgen en terugkijken