Hoe breng je gastvrijheid op een leuke, inspirerende en ontspannen manier onder de aandacht bij medewerkers? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers op een laagdrempelige manier kennis maken met diverse thema’s? In deze blog maak jij kennis met het Gastvrijheidsfestival!

Kick-off nieuwe stijl

Het gastvrijheidsfestival is een fantastische methode om gastvrijheid over te brengen. Maar hoe ziet zo’n festival er dan uit? Net als bij elk festival stellen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje hun eigen programma samen. In een inspirerende en gastvrije sfeer worden bezoekers ontvangen en ter plekke kiezen zij welke inhoudelijke workshops of activiteiten uit het bijprogramma zij willen volgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gastvrijheidsquiz, improvisatietheater, een proeverij of zelfs een photobooth. Op de achtergrond genieten de bezoekers van de muziek en is er voldoende gelegenheid om te netwerken met collega’s. Dat is toch net even iets anders dan een traditionele presentatie over gastvrijheid, toch?

Sfeer en beleving

Het gastvrijheidsfestival zorgt voor een gastvrije sfeer en beleving, wat deelnemers vaak nog lang bij blijft. Of het nou om een kick-off gaat om bewustwording te creëren of om een kick-on om successen te vieren, kennis te verdiepen en medewerkers te stimuleren om de vervolgstap te maken. Voornamelijk de activiteiten uit een bijprogramma zorgen voor een memorabele bijdrage!

Ervaringen

In het afgelopen jaar hebben wij in samenwerking met diverse opdrachtgevers een gastvrijheidsfestival mogen organiseren. Zo hebben wij een bijdrage geleverd tijdens de jaarlijkse inspiratiedag voor het Facilitair Bedrijf van het Rijnstate Ziekenhuis. Deze dag stond in het teken van gastvrijheid. Bezoekers volgden diverse inhoudelijke workshops zoals bijvoorbeeld Lichaamstaal en namen deel aan activiteiten uit het bijprogramma. Ze konden boogschieten, bier proeven of Oud Hollandse spellen spelen in het Nederlands Openluchtmuseum. Daarnaast kregen ze onder het motto “Verwen de gast” de mogelijkheid om hun schoenen te laten poetsen of te genieten van een stoelmassage. Volgens Charlene Zitter (Management Assistent Facilitair Bedrijf) & Fabienne Bartholomeus (Hoofd Ontvangst en Patiëntenvoorzieningen) wilde het Rijnstate Ziekenhuis hiermee de bezoekers inspireren en het goede voorbeeld geven. Met succes! Zelfs maanden na het event merken zij dat collega’s nog steeds gezamenlijk terugblikken naar deze dag.

Zelfs maanden na het event merken zij dat collega’s nog steeds gezamenlijk terugblikken naar deze dag.

Proeverij

Ook hebben wij mogen ondersteunen bij het organiseren van de jaarafsluiting binnen Provincie Gelderland. Het doel was om een feestelijke afsluiting te organiseren en tegelijkertijd de bezoekers op een luchtige manier kennis te laten maken met gastvrijheid. Volgens Willem ter Voert, Manager Catering, is dat zeker gelukt. We organiseerden “de proeverij”, waar bezoekers konden “proeven” aan diverse gastvrijheidsthema’s. Daarnaast werd er ook een bier- en wijnproeverij georganiseerd. Deelnemers werden op een ontspannen manier geprikkeld, ze ontdekten hun interesses op het gebied van gastvrijheid en met welk thema zij aan de slag willen gaan. Volgens Willem zorgde dit bij iedere bezoeker voor een fantastische beleving.

Ben jij door deze voorbeelden enthousiast geworden? Neem dan contact met ons op.

Meer inspiratie, tips en tools?
Gastvrijheid in Bedrijf - Community
Gerelateerde berichten
Ken jij de Gastvrijheid in Bedrijf Community al?
  • Elke dag nieuwe inspiratie, ideeën en inzichten op het platform
  • Vergroot je netwerk met >200 gastvrijheidsleiders uit allerlei branches
  • Toegang tot de online Hospitality Academy met >200 e-learning lessen & DIY tools
  • Online live sessies en Hospitality Talks volgen en terugkijken