Masterclass - Emotionele Intelligentie

In gastvrijheid ligt jouw onderscheidend vermogen niet zozeer in jouw cognitieve intelligentie (IQ), maar juist in jouw emotionele intelligentie (EQ). In deze inspirerende masterclass ga jij in op het ontwikkelen van jouw eigen emotionele vermogen. Daarnaast maak jij gebruik van jouw eigen persoonlijke EQ leiderschapsprofiel om je emotionele intelligentie als vaardigheid bewust bij jouw gast te beïnvloeden. Want in gastvrijheid gaat het er niet altijd om wat jij doet, maar vooral om hoe jij het doet!  

Tijdens deze masterclass ga jij aan de slag met jouw emotionele intelligentie ten behoeve van gastvrijheid. Hoe kun jij nu in gedrag met behulp van jouw EQ invloed uitoefenen op de emotie van jouw gast? Voorafgaand aan deze masterclass vul jij een vragenlijst in waarbij jij een persoonlijk EQ leiderschapsprofiel ontvangt en een debrief gesprek hebt. Vanuit dit profiel en gesprek gaan wij gedurende de masterclass aan de slag en krijg jij inzicht in jouw kwaliteit in EQ en hoe jij deze in kunt zetten in de praktijk.

Emotionele intelligentie betreft de manier waarop jij met emoties omgaat, van jezelf en van anderen. Tijdens deze dag behandelen we de wetenschappelijke bewezen technieken. Je leert emoties herkennen, emoties reguleren en dat je een keuze hebt in welk gedrag je aan deze emoties koppelt. Een mooi inzicht wat je helpt om gastvrijheid naar een hoger niveau te tillen.

In de masterclass gaan we praktisch aan de slag met de elementen van emotionele intelligentie  die en daarin de vertaalslag maken naar de gastvrijheid in jouw praktijk. Alle competenties hebben hun nuttige en cruciale vertaling in gastvrijheid en zijn allen vaardigheden die aan te leren en te ontwikkelen zijn.

Wat je gaat leren: 

  • Je wordt een expert op het gebied van emotionele intelligentie
  • Je leert jouw persoonlijke EQ leiderschapsprofiel in te zetten en te gebruiken om gastvrijheid te verhogen
  • Je ontdekt hoe je een bewust je EQ in kunt zetten
  • Je gaat aan de slag met diverse tools vanuit EQ om direct in de praktijk toe te passen

Wat levert deze training jou op?
Jij weet welke rol emotionele intelligentie speelt in relatie tot gastvrijheid en jouw eigen functioneren. Daarnaast weet jij hoe dit effectief ingezet kan worden binnen jouw vakgebied. Jij bent bekend met jouw eigen (EQ) profiel en jouw persoonlijke kwaliteiten en aandachtpunten. Jij kent de 8 competenties van jouw eigen EQ en kunt deze beïnvloeden en ontwikkelen.

Voor wie:
Emotionele intelligentie is gericht op professionals die de ambitie hebben verder te groeien in hun gastvrijheid en hun emotionele intelligentie hierin verder willen ontwikkelen.

De trainer
De training wordt begeleid door onze gastvrijheidsexpert Soraya Rooijackers. Ze heeft jarenlange ervaring als gastvrijheidstrainer en deelt graag haar kennis op het gebied van excellent gastheerschap, DISC en emotionele intelligentie. Benieuwd naar Soraya’s profiel? Klik dan hier.

De investering
Deelname aan de training kost:

  • €674,-* voor niet-Community leden
  • €624,-* voor Gastvrijheid in Bedrijf Community leden

* excl. BTW en inclusief lunch.

Klik hier voor meer informatie over community lidmaatschappen.

Ben je er bij?

Meld je aan via onderstaand formulier.

Ben je lid van de Gastvrijheid in Bedrijf Community? *
Toestemming algemene voorwaarden *
Inspiratie e-mails ontvangen

Praktische informatie

Datum: 9 november 2023
Locatie: Kasteel Hoekelum,
Edeseweg 124 6721 KE Bennekom

Duur: Eén dag (9.00-16.30 uur)
Groepsgrootte: 4 tot 12 deelnemers

Studiebelasting: Voorafgaand aan de masterclass voer je een voorbereidende opdracht (EQ analyse invullen) uit van circa 30 minuten. Daarnaast plan je een videocall in met de trainer voor een één-op-één gesprek om jouw EQ profiel te bespreken. De studiebelasting is daarmee totaal circa 9 uur.

(Aanvangs)niveau:deze masterclass is toegankelijk voor alle niveaus. Er is geen vooropleiding nodig.

Studiemateriaal: voorafgaand aan de masterclass ontvang je jouw persoonlijke EQ profiel. Tijdens de masterclass krijg je materiaal zoals pen, een notitieblok en hand-outs. Aan het einde van de dag ontvang je een certificaat (bewijs van deelname). Daarnaast krijg je toegang tot een online omgeving waarbij je toegang krijg tot de presentatie, hand-outs en naslagmateriaal. De prijs voor de masterclass is inclusief al het studiemateriaal.