Masterclass - Hospitality Coach

Wil jij een expert worden in het ontwikkelen en borgen van interne en externe gastvrijheid binnen jouw afdeling of bedrijf? Ben jij bereid om het beste uit jezelf en anderen te halen en te leren de cultuur in jouw team duurzaam te ontwikkelen en te borgen?

Dan is de opleiding tot Hospitality Coach echt iets voor jou. In deze masterclass leer je hoe je zelfstandig gastvrijheid kunt verspreiden en hoe je het veranderproces vorm kan geven. Je ontdekt hoe je anderen in beweging kunt krijgen en houden. Ook leer je de gast centraal te zetten in het denken en handelen van jezelf en anderen. We geven praktische tools en inspiratie in hoe jij collega’s kunt inspireren, motiveren, coachen en aanspreken.

Wat je gaat leren:
Als Hospitality Coach:

 • word je expert in gastvrijheid;
 • geef je bewust het goede voorbeeld en reflecteer je op jouw eigen rol;
 • ontdek je hoe jij anderen kunt inspireren en motiveren;
 • leer je omgaan met weerstand;
 • leer je de basisvaardigheden van coachen;
 • ga je aan de slag met een gastvrijheidsplan voor jouw team of bedrijf.

Voor wie is de training geschikt?

 • informele leiders,
 • ambassadeurs van gastvrijheid,
 • operationeel/tactisch leidinggevenden,
 • interne/externe trainers/coaches, en
 • beleidsmedewerkers

met een passie voor het thema gastvrijheid.

De opleiding is ideaal voor medewerkers die de uitdaging aangaan als ambassadeur van gastvrijheid om collega’s te inspireren op het gebied van gastvrijheid en actief willen meewerken aan het verbeteren van gastvrijheid.

Programma:
9.00 – 9.30 uur               Ontvangst
9.30 – 10.00 uur             Start programma en kennismaken
10.00 – 12.00 uur           De theorie
12.00 – 13.00 uur           Lunch
13.00 – 16.00 uur           Aan de slag met de tools
16.00 uur                         Afronding
Na afloop ontvang je de tools digitaal en een certificaat.

Wat anderen zeggen over de masterclass:
“De masterclass is een aanrader en vooral omdat je direct aan de slag gaat om het in praktijk te brengen!”
“Een inspirerende, leerzame maar vooral een andere blik op gastvrijheid. Het is niet alleen een glimlach, het is veel meer” Marco Mouwen.

De trainer
De training wordt begeleid door gastvrijheidsexpert en eigenaar van Gastvrijheid in Bedrijf: Laura de la Mar. Ze heeft jarenlange ervaring als gastvrijheidstrainer en deelt graag haar kennis over het coachen van anderen op het gebied van gastvrijheid. Je kent haar van de boeken “Het geheim van gastvrijheid” en “Mood Maker; het ontwikkelen van gastvrije organisaties”. Benieuwd naar Laura’s profiel? Klik dan hier.

De investering

 • Deelname aan de training kost €499,- excl. BTW en inclusief lunch. Daarnaast krijg je gedurende de dag diverse tools aangereikt.
 • Ben je lid van de Gastvrijheid in Bedrijf Community? Dan krijg je €50,- korting en betaal je slechts €449,- excl. BTW.

Ben je er bij?

Meld je aan via onderstaand formulier.

Ben je lid van de Gastvrijheid in Bedrijf Community? *
Toestemming algemene voorwaarden *
Inspiratie e-mails ontvangen

Praktische informatie

Datum: 22 april 2025
Locatie: Kasteel Hoekelum,
Edeseweg 124 6721 KE Bennekom

Duur: Eén dag (9.00-16.30 uur)
Groepsgrootte: 4 tot 12 deelnemers

Studiebelasting: Voorafgaand aan de masterclass voer je een voorbereidende opdracht uit van circa 30 minuten. De studiebelasting is daarmee totaal circa 8 uur.

Groepsgrootte: 4 tot 12 deelnemers

(Aanvangs)niveau: deze masterclass is toegankelijk voor alle niveaus. Er is geen vooropleiding nodig. Wel is het prettig als je basiskennis hebt over gastvrijheid. Dat kan je bijvoorbeeld doen door het boek “Het geheim van gastvrijheid” te lezen (niet verplicht).

Studiemateriaal: tijdens de masterclass krijg je materiaal zoals pen, een notitieblok en hand-outs. Aan het einde van de dag ontvang je een certificaat (bewijs van deelname). Daarnaast krijg je toegang tot een online omgeving waarbij je toegang krijg tot de presentatie, hand-outs en naslagmateriaal. De prijs voor de masterclass is inclusief al het studiemateriaal.