Trainer, spreker, coach

Francis Lansink

Mijn achtergrond ligt in de horecabranche. Het ontzorgen van anderen zit in mij en is ook hetgeen waar ik heel blij van word. Ik ben geboren in St. Isidorushoeve, een klein dorp in Twente, als jongste van een gezin van vier.

Na mijn studie aan de Hotel Management School in Leeuwarden heb ik 12 jaar lang in 4* & 5* hotels gewerkt in verschillende landen, met uiteenlopende culturen, zoals in het Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten en Thailand. Inspirerende en leerzame jaren heb ik onder andere beleefd bij het InterContinental Hotel Abu Dhabi. De General Manager destijds was vaak op de ‘vloer’ te vinden. Hij begroette elke medewerker bij naam… en dat waren er nogal wat. Hij focuste op het positieve, waardoor het negatieve vaak wegebde.

Een gastvrije houding is besmettelijk, ontdekte ik: elke medewerker kopieerde zijn gedrag. Waardoor wij, gevoelsmatig, één grote familie waren. Dat ervaarden onze – veelal reguliere – gasten ook. Deze waardevolle ervaring heeft mij aangespoord om, in de vorm van trainingen, organisaties te inspireren om elkaar (gasten, collega’s, leveranciers…) een goed gevoel te geven. Dat is waar gastvrijheid om draait voor mij.

Mijn aanpak is om (de soms ietwat complexe) theorie te vertalen naar de praktijk, met simpele tools en inzichten en veel praktijkvoorbeelden. Tegelijkertijd, deelnemers te laten verbinden met elkaar door teamopdrachten en ervaringen uit te wisselen.  En ook met deelnemers brainstormen over hoe zij de gastvrijheid nóg verder kunnen ontwikkelen en borgen (de beste ideeën komen immers van diegenen die direct in contact staan met de gast).

Dit alles op een inspirerende en motiverende manier, met tussendoor de ‘tunes’ van de favoriete nummers van de deelnemers!

Ik zie er naar uit om jou en je teamleden te mogen trainen.

Francis Lansink

Inspirator – Verbinder – Gastvrij – Duurzaam