Workshop Do It Yourself (DIY) observatie
Voer zelf een gastvrijheidsscan uit in je organisatie!

Breng en borg kennis in jouw organisatie door deel te nemen aan onze Do It Yourself Observatie workshop. Een fantastische methode om op een leuke, inspirerende manier te ontdekken hoe jij inzicht krijgt in wat goed gaat en wat beter kan op het gebied van gastvrijheid binnen jouw organisatie!

De Do It Yourself observatie is uitermate geschikt als 0-meting, losse meting of meting om de groei in gastvrijheid inzichtelijk te maken. Je kunt zelf bepalen of je de gastvrijheid op een afdeling, meerdere afdelingen of in de gehele organisatie wil meten. Tijdens de workshop wordt er op een leuke manier bewustwording gecreëerd en ontdek jij waar je op moet letten wanneer je een observatie* uit gaat voeren.

Inhoud workshop

In deze eendaagse incompany workshop bepalen de deelnemers gezamenlijk de doelen voor de observatie. De gastreis en de focuspunten worden vastgelegd. Deelnemers leren zelfstandig een gastvrijheidsobservatie uit te voeren, een observatierapport te schrijven en om een opbouwende, kritische terugkoppeling te geven van de bevindingen. Daarnaast bieden wij concrete handvatten om gastvrijheid te verbeteren.

Opbouw programma

  • Uitleg Gastvrijheidsscan, observatie en stappenplan
  • Door de ogen van de cliënt/gast kijken
  • Observatiemethode eigen maken en oefenen met praktijksituaties
  • Objectief zijn en feedback geven: theorie en oefenen met rapporteren en resultaten delen
  • Afspraken maken: wie gaat welke afdeling/locaties bezoeken?

* In plaats van traditionele mystery visits kiezen we ervoor om de observatie niet in het geheim uit te voeren. Dit zorgt voor meer draagvlak binnen jouw organisatie/team. Daarnaast resulteert de observatie in betere uitkomsten, gezien jij beter én langer kunt observeren.

Benieuwd naar meer trainingen en workshops? Klik dan hier