Workshop

Do It Yourself (DIY) observatie

Voer zelf een gastvrijheidsscan uit in je organisatie!

Breng en borg kennis in jouw organisatie door deel te nemen aan onze Do It Yourself Observatie workshop. Een fantastische methode om op een leuke, inspirerende manier te ontdekken hoe jij inzicht krijgt in wat goed gaat en wat beter kan op het gebied van gastvrijheid binnen jouw organisatie!

De Do It Yourself observatie is uitermate geschikt als 0-meting, losse meting of meting om de groei in gastvrijheid inzichtelijk te maken. Je kunt zelf bepalen of je de gastvrijheid op een afdeling, meerdere afdelingen of in de gehele organisatie wil meten. Tijdens de workshop wordt er op een leuke manier bewustwording gecreëerd en ontdek jij waar je op moet letten wanneer je een observatie* uit gaat voeren.

Gastvrijheid in Bedrijf

“De eerste indruk is al gemaakt in 6 seconden…”

De workshop in het kort

In deze eendaagse incompany workshop bepalen de deelnemers gezamenlijk de doelen voor de observatie. De gastreis en de focuspunten worden vastgelegd. Deelnemers leren zelfstandig een gastvrijheidsobservatie uit te voeren, een observatierapport te schrijven en om een opbouwende, kritische terugkoppeling te geven van de bevindingen. Daarnaast bieden wij concrete handvatten om gastvrijheid te verbeteren.

  • Uitleg Gastvrijheidsscan, observatie en stappenplan
  • Door de ogen van de cliënt/gast kijken
  • Observatiemethode eigen maken en oefenen met praktijksituaties
  • Objectief zijn en feedback geven: theorie en oefenen met rapporteren en resultaten delen
  • Afspraken maken: wie gaat welke afdeling/locaties bezoeken?

* In plaats van traditionele mystery visits kiezen we ervoor om de observatie niet in het geheim uit te voeren. Dit zorgt voor meer draagvlak binnen jouw organisatie/team. Daarnaast resulteert de observatie in betere uitkomsten, gezien jij beter én langer kunt observeren.

Laura

Ik schrijf ons team of afdeling in

Toestemming algemene voorwaarden *
Inspiratie e-mails ontvangen

Wat je als bonus krijgt?

  • Digitale intake voor de deelnemer om wensen aan te geven (optie).

  • Gratis toegang tot de Gastvrijheid in Bedrijf Community voor de coachee, tot 3 maanden na het programma.

  • Diverse giveaways, zoals een notitieboekje, pen en hand-outs.
  • Checklist/challenges om het geleerde in de praktijk te brengen.

  • Toegang tot een online omgeving met presentaties, hand-outs en naslagmateriaal.

Een boeiende en leerrijke voordracht. Of je nu al jaren gastheer of gastvrouw bent of net van start gaat; je leert altijd bij. Het is geen verkoopverhaal maar je krijgt handvaten waar je direct mee aan de slag kunt in de praktijk met je gasten maar ook binnen je team.

Isabel Stragier, Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen

Waarom kies je voor deze workshop?

Gastvrijheid in Bedrijf

Deskundige trainers

Onze ervaren en gepassioneerde professionals staan klaar om jou te begeleiden in jouw groeiproces tot een ware gastvrijheidsexpert.

Praktijkgerichte benadering

Wij geloven in leren door te doen. We behandelen casussen uit jouw eigen praktijk, zodat je het geleerde direct kunt toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden.

100% Inspiratie gegarandeerd

Laat je inspireren door concrete voorbeelden uit andere organisaties. Praktische tips en verdiepende inzichten die je direct toepast in de praktijk. Onze sessies zijn leuk, luchtig, interactief en afwisselend.

Maatwerk

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, en daarom maken we de training in co-creatie op maat aan jouw wensen en behoeften.