Masterclass

Gastvrij Leiderschap

Op welke manier ga je stap voor stap gastvrijheid verbeteren en borgen binnen jouw bedrijf? Waar begin je en wat is een bewezen effectieve methode? Welke rol heb ik als manager, leider en/of coach in dit proces? Wat zijn succesfactoren en valkuilen?

Tijdens de masterclass Gastvrij Leiderschap maak je kennis met de 6 sleutels tot gastvrij leiderschap, het kompas voor gastvrijheidsontwikkeling en de gastvrijheid ontwikkelfasen. Je leert belangrijke principes van verandermanagement, cultuurverandering en leiderschap, toegepast op gastvrijheid. Je ontdekt ook hoe je zelf een stimulerende of belemmerende rol kunt hebben.

De masterclass staat vol met inspiratie, zelfinzicht, praktische tools en inzichten. Onder begeleiding van trainer Laura de la Mar ga je aan de slag en leer je het beste uit anderen én uit jezelf te halen.

Wat ga je leren?

 • 1
  In welke fase van gastvrijheidsontwikkeling is jouw team en wat heb je nodig om de volgende stap te maken?
 • 2
  Hoe breng ik een team in beweging en creëer ik draagvlak?
 • 3
  Wat zijn de 6 sleutels tot gastvrij leiderschap?
 • 4
  Hoe creëer ik een plan van aanpak met duurzaam effect en borging op de lange termijn?
 • 5
  Wat stimuleert en belemmert gastvrij gedrag in de praktijk?
 • 6
  Wat is het verschil tussen het managen, leiden en coachen van gastvrijheidsontwikkeling?
 • 7
  Wat heeft mijn team nodig om gastvrij te ontwikkelen en welke stimulerende of belemmerende rol kan ik daar zelf in hebben?
 • 8
  In hoeverre ben ik een gastvrije leider?
 • 9
  Wat drijft en belemmert jouw team(s)?
 • Doel: ontdekken hoe jij als leider jouw team(s) in beweging krijgt en houdt om gastvrijheid te ontwikkelen en borgen.

 • Tijdsduur: 1 dag

 • Doelgroep: Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden die gastvrijheid naar een hoger level willen tillen. Het maakt niet uit in welke branche je werkt. De training is ook toegankelijk voor informele leiders en beleidsmakers.

 • Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers

Draagvlak

Je leert hoe je je team in beweging brengt en hoe je draagvlak creëert.

Ontdek

Je ontdekt wat de 6 sleutels tot gastvrij leiderschap zijn.

Creëren

Je leert hoe je een plan van aanpak met duurzaam effect en borging op de lange termijn kunt creëren.

Team

Je ontdekt wat jouw team drijft en belemmert.

Laura
De trainer

Laura de la Mar

De training wordt begeleid door gastvrijheidsexpert Laura de la Mar.

Laura de la Mar zet zich als gastvrijheidsstrijder in om mensen bewust te maken van de kracht van gastvrijheid en te helpen om gastvrije teams en bedrijven te creëren. Met veel passie en bevlogenheid helpt ze als trainer, coach, adviseur en spreker mensen uit diverse branches om gastvrijheid te ontwikkelen en borgen, leiderschap te ontwikkelen en teams in beweging te krijgen.

Laura is daarnaast auteur, trotse eigenaar van Gastvrijheid in Bedrijf en oprichter van de Gastvrijheid in Bedrijf Community. Ze heeft jarenlange ervaring als gastvrijheidstrainer en deelt graag haar kennis.

Je kent haar van de boeken “Het geheim van gastvrijheid”  (2019) en “Mood Maker; het ontwikkelen van gastvrije organisaties” (2012).

Ben je benieuwd naar Laura’s profiel?

Praktische informatie

Duur: deze masterclass duurt 1 dag (9.00-16.30 uur).

Studiebelasting: Voorafgaand aan de masterclass voer je een voorbereidende opdracht uit van circa 30 minuten. De studiebelasting is daarmee totaal circa 8 uur.

Groepsgrootte: 4 tot 12 deelnemers

(Aanvangs)niveau: deze masterclass is toegankelijk voor alle niveaus. Er is geen vooropleiding nodig. Wel is het prettig als je basiskennis hebt over gastvrijheid. Dat kan je bijvoorbeeld doen door het boek “Het geheim van gastvrijheid” te lezen (niet verplicht).

Studiemateriaal: tijdens de masterclass krijg je materiaal zoals pen, een notitieblok en hand-outs. Aan het einde van de dag ontvang je een certificaat (bewijs van deelname). Daarnaast krijg je toegang tot een online omgeving waarbij je toegang krijg tot de presentatie, hand-outs en naslagmateriaal. De prijs voor de masterclass is inclusief al het studiemateriaal.

Deze masterclass als open inschrijving volgen?

Check hieronder de eerstvolgende dag waarop deze masterclass wordt verzorgd en schrijf je in!

Deze masterclass in jouw bedrijf organiseren?

Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking en offerte.