Masterclass Excellent Gastheerschap (m/v/x)|

Heb jij dagelijks contact met gasten, klanten, bezoekers, cliënten, patiënten of collega’s? Wil jij inspiratie en nieuwe inzichten opdoen om jouw gastvrijheid een boost geven? Wil je alles leren over het beïnvloeden van de gastvrijheidsbeleving en jouw gast leren lezen? Dan is deze masterclass echt iets voor jou!

Het is een reis vol inspiratie, reflectie, inzichten, voorbeelden en praktische tips die je direct kunt toepassen in de praktijk. Je intrinsieke motivatie wordt geprikkeld en je wordt uitgedaagd om je talenten verder te ontwikkelen. In deze masterclass ontdek jouw gastvrijheidstalent, leer je je gasttype herkennen in enkele seconden, leer je lichaamstaal lezen en op een gastvrije manier communiceren. En dat allemaal in één dag!

Je leert de ‘gast’ centraal te zetten in het denken en handelen, zonder dat je de ander over jouw grenzen laat lopen. Je kijkt die dag in de spiegel en word je bewust van je eigen uitstraling, lichaamstaal en aandachtspunten.  

Wat je gaat leren:

 1. Hoe je impact maakt op de beleving van jouw gast.
 2. Inzicht in de 5 aspecten van excellent gastheerschap (m/v/x).
 3. Ervaren wat het effect van excellent gastheerschap op jezelf, de gast en het bedrijf is.
 4. Zelfreflectie: wat jouw talenten en uitdagingen?
 5. Leer hoe je de DISC methode kunt gebruiken voor zelfinzicht én het inschatten van je gast.
 6. Herken de gasttype en zijn gastvrijheidsbehoeften.
 7. Leer lichaamstaal van je gast lezen.
 8. Ontdek hoe je een goede eerste indruk geeft.
 9. Leer de principes van gastvrije communicatie toepassen.
 10. Gebruik de gastvrijheidshandleiding van de gast om tot een wow-beleving te komen!
 • Doel: Nieuwe inspiratie en inzichten opdoen om jouw gastvrijheid een boost geven en alles leren over het beïnvloeden van de gastvrijheidsbeleving en het lezen van jouw gast. 

 • Tijdsduur: 1 dag 

 • Doelgroep: Iedereen met een passie voor gastvrijheid die collega’s wil inspireren. Het maakt niet uit in welke branche je werkt. De training is geschikt speciaal ontwikkeld voor “ambassadeurs van gastvrijheid” die zich als informele leider inzetten, maar is ook geschikt voor leidinggevenden.

 • Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers

Resultaten

Resultaten masterclass Excellent Gastheerschap (m/v/x)

De trainer: Laura de la Mar

De training wordt begeleid door gastvrijheidsexpert Laura de la Mar.

Laura de la Mar zet zich als gastvrijheidsstrijder in om mensen bewust te maken van de kracht van gastvrijheid en te helpen om gastvrije teams en bedrijven te creëren. Met veel passie en bevlogenheid helpt ze als trainer, coach, adviseur en spreker mensen uit diverse branches om gastvrijheid te ontwikkelen en borgen, leiderschap te ontwikkelen en teams in beweging te krijgen.

Laura is daarnaast auteur, trotse eigenaar van Gastvrijheid in Bedrijf en oprichter van de Gastvrijheid in Bedrijf Community. Ze heeft jarenlange ervaring als gastvrijheidstrainer en deelt graag haar kennis.

Je kent haar van de boeken “Het geheim van gastvrijheid”  (2019) en “Mood Maker; het ontwikkelen van gastvrije organisaties” (2012).

Ben je benieuwd naar Laura’s profiel? Klik dan hier

Praktische informatie

Duur: deze masterclass duurt 1 dag (9.00-16.30 uur).

Studiebelasting: Voorafgaand aan de masterclass voer je een voorbereidende opdracht uit van circa 30 minuten. De studiebelasting is daarmee totaal circa 8 uur.

Groepsgrootte: 4 tot 12 deelnemers

(Aanvangs)niveau: deze masterclass is toegankelijk voor alle niveaus. Er is geen vooropleiding nodig. Wel is het prettig als je basiskennis hebt over gastvrijheid. Dat kan je bijvoorbeeld doen door het boek “Het geheim van gastvrijheid” te lezen (niet verplicht). 

Studiemateriaal: tijdens de masterclass krijg je materiaal zoals pen, een notitieblok en hand-outs. Aan het einde van de dag ontvang je een certificaat (bewijs van deelname). Daarnaast krijg je toegang tot een online omgeving waarbij je toegang krijg tot de presentatie, hand-outs en naslagmateriaal. De prijs voor de masterclass is inclusief al het studiemateriaal.

Deze masterclass als open inschrijving volgen?

Check hieronder de eerstvolgende dag waarop deze masterclass wordt verzorgd en schrijf je in!

Deze masterclass in jouw bedrijf organiseren?

Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking en offerte.