Masterclass

Emotionele Intelligentie

In gastvrijheid ligt jouw onderscheidend vermogen niet zozeer in jouw cognitieve intelligentie (IQ), maar juist in jouw emotionele intelligentie (EQ). In deze inspirerende masterclass ga jij in op het ontwikkelen van jouw eigen emotionele vermogen. Daarnaast maak jij gebruik van jouw eigen persoonlijke EQ leiderschapsprofiel om je emotionele intelligentie als vaardigheid bewust bij jouw gast te beïnvloeden. Want in gastvrijheid gaat het er niet altijd om wat jij doet, maar vooral om hoe jij het doet!  

Tijdens deze masterclass ga jij aan de slag met jouw emotionele intelligentie ten behoeve van gastvrijheid. Hoe kun jij nu in gedrag met behulp van jouw EQ invloed uitoefenen op de emotie van jouw gast?  Voorafgaand aan deze masterclass vul jij een vragenlijst in waarbij jij een persoonlijk EQ leiderschapsprofiel ontvangt en een debrief gesprek hebt. Vanuit dit profiel en gesprek gaan wij gedurende de masterclass aan de slag en krijg jij inzicht in jouw kwaliteit in EQ en hoe jij deze in kunt zetten in de praktijk.

Emotionele intelligentie betreft de manier waarop jij met emoties omgaat, van jezelf en van anderen. Tijdens deze dag behandelen we de wetenschappelijke bewezen technieken. Je leert emoties herkennen, emoties reguleren en dat je een keuze hebt in welk gedrag je aan deze emoties koppelt. Een mooi inzicht wat je helpt om gastvrijheid naar een hoger niveau te tillen.

In de masterclass gaan we praktisch aan de slag met de elementen van emotionele intelligentie  die en daarin de vertaalslag maken naar de gastvrijheid in jouw praktijk. Alle competenties hebben hun nuttige en cruciale vertaling in gastvrijheid en zijn allen vaardigheden die aan te leren en te ontwikkelen zijn.

Wat levert deze training jou op?

Jij weet welke rol emotionele intelligentie speelt in relatie tot gastvrijheid en jouw eigen functioneren. Daarnaast weet jij hoe dit effectief ingezet kan worden binnen jouw vakgebied. Jij bent bekend met jouw eigen (EQ) profiel en jouw persoonlijke kwaliteiten en aandachtpunten. Jij kent de 8 competenties van jouw eigen EQ en kunt deze beïnvloeden en ontwikkelen.

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

De masterclass emotionele intelligentie richt zich op professionals die de ambitie hebben verder te groeien in hun gastvrijheid en hun emotionele intelligentie hierin verder willen ontwikkelen.

  • Doel: het vergroten van jouw eigen emotionele intelligentie

  • Tijdsduur: 1 dag + 1 coachcall (1 uur)

  • Doelgroep: iedereen met gast- en/of klantcontact. Alles branches zijn welkom.

  • Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers

Expert

Expert worden op het gebied van emotionele intelligentie.

Persoonlijke EQ

Je leert jouw persoonlijke EQ profiel in te zetten om gastvrijheid te verhogen.

Ontdek

Je ontdekt hoe je bewust je EQ in kunt zetten.

EQ Tools

Tijdens de masterclass gaan we aan de slag met diverse EQ tools die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Soraya
De trainer

Soraya Rooijackers

De training wordt begeleid door onze gastvrijheidsexpert en toptrainer Soraya Rooijackers.

Ze heeft jarenlange ervaring als gastvrijheidstrainer en deelt graag haar kennis op het gebied van excellent gastheerschap, DISC en emotionele intelligentie.

Haar interesse in en enthousiasme voor de menselijke kant van succes is een grote drijfveer voor haar trainingen. Ze heeft vakinhoudelijke kennis op het gebied van gedrag, communicatie, gastvrijheid, persoonlijke ontwikkeling en teamvorming. Soraya geeft je op een laagdrempelige en speelse manier inzicht in je eigen gedrag. Daarnaast leert ze je nieuwe vaardigheden te benutten die je van nature al bezit. Haar trainingen zijn naast inspirerend ook praktisch.

Soraya heeft gewerkt in de zorg als pedagogisch medewerker, kunstzinnig therapeut, coach en trainer. Daarnaast heeft zij ervaring in de hospitality, revalidatie en hotellerie. Soraya is NLP-practitioner en teamcoach. Naast haar certificering in Emotionele Intelligentie is ze DISC gecertificeerd trainer. Voordat Soraya zich in 2008 op het trainersvak stortte heeft ze Kunstzinnige therapie gestudeerd.

Benieuwd naar Soraya’s profiel?

Praktische informatie

Duur: deze masterclass duurt 1 dag (9.00-16.30 uur).

Studiebelasting: Voorafgaand aan de masterclass voer je een voorbereidende opdracht uit van circa 30 minuten. Daarnaast voer je een één-op-één coachingsgesprek met de trainer om jouw persoonlijke EQ-profiel te bespreken (via videobellen). De studiebelasting is daarmee totaal circa 9 uur.

Groepsgrootte: 4 tot 12 deelnemers

(Aanvangs)niveau: deze masterclass is toegankelijk voor alle niveaus. Er is geen vooropleiding nodig.

Studiemateriaal: voorafgaand aan de training krijg je een persoonlijk EQ profiel. Tijdens de masterclass krijg je materiaal zoals pen, een notitieblok en hand-outs. Aan het einde van de dag ontvang je een certificaat (bewijs van deelname). Daarnaast krijg je toegang tot een online omgeving waarbij je toegang krijg tot de presentatie, hand-outs en naslagmateriaal. De prijs voor de masterclass is inclusief al het studiemateriaal.

Deze masterclass als open inschrijving volgen?

Check hieronder de eerstvolgende dag waarop deze masterclass wordt verzorgd en schrijf je in!

Deze masterclass in jouw bedrijf organiseren?

Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking en offerte.