“Dit gaat even pijn doen, het geeft een branderig gevoel, de MRI maakt veel lawaai…”, hoe vaak zeg je dit als zorgprofessional? Woorden met een negatieve suggestie lijken in de genen van veel zorgverleners ingebed te zijn. Onbedoeld stuur je daarmee je patiënt naar dat onaangename gevoel. Met positieve woorden en andere taal, bezorg jij je patiënt een ander, positief gevoel.

Tijdens deze masterclass leer hoe je jouw communicatie inzet om je patiënten op hun gemak te stellen en vertrouwen te genereren. Je ontdekt hoe je een comfortabel gevoel geeft aan je patiënt, waardoor angst, pijn en stress afnemen. En hoe je, verbaal en non-verbaal, een gastvrije zorgomgeving creëert. De geleerde vaardigheden kun je direct toepassen in jouw praktijk, behandelkamer of op jouw afdeling.

Wat je gaat leren:

  • Je leert het belang van een positieve eerste indruk en hoe je impact maakt met een open, gastvrije houding.
  • Je ontdekt hoe je met verbale en non-verbale technieken het contact met je patiënt positief beïnvloedt en het vertrouwen vergroot.
  • Je ontwikkelt vaardigheden om met specifiek taalgebruik de verwachtingen van je patiënt te beïnvloeden. Hierdoor verloopt de behandeling comfortabeler en ervaart de patiënt minder pijn (gebaseerd op de principes van Comforttalk®)

Voor wie is de training geschikt?

Voor wie is deze training geschikt?
Deze training is geschikt voor zorgprofessionals met een passie voor gastvrije zorg. Professionals die zich bewust zijn van de impact van hun woorden en houding. Die willen leren wat ze wel en juist niet tegen hun patiënt zeggen. En hoe zij met hun taalgebruik pijn en angst bij hun patiënten reduceren en het vertrouwen en de verwachtingen van hun patiënten vergroten.

Of je nu werkzaam bent op een polikliniek, in de tandheelkunde of in een andere zorgsector, deze masterclass biedt waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in jouw dagelijkse praktijk.

De trainer
De training wordt begeleid door Pauline Sterenborg. Als voormalig tandarts weet Pauline als geen ander hoe de zorg werkt. Ze verzorgt inmiddels diverse trainingen gericht op en speciaal voor de zorg.  

De investering
Deelname aan de training kost:

  • €499,-* voor niet-Community leden
  • €449,-* voor Community leden

* excl. BTW en inclusief lunch.

Klik hier voor meer informatie over community lidmaatschappen.

Ben je er bij?

Meld je aan via onderstaand formulier.

Ben je lid van de Gastvrijheid in Bedrijf Community? *
Toestemming algemene voorwaarden *
Inspiratie e-mails ontvangen

Praktische informatie

Datum: 25 juni 2024
Locatie: Kasteel Hoekelum,
Edeseweg 124 6721 KE Bennekom

Duur: Eén dag (9.00-16.30 uur)
Groepsgrootte: 4 tot 12 deelnemers

Studiebelasting: Voorafgaand aan de masterclass voer je een voorbereidende opdracht uit van circa 30 minuten. De studiebelasting is daarmee totaal circa 8 uur.

(Aanvangs)niveau: deze masterclass is toegankelijk voor alle niveaus. Er is geen vooropleiding nodig. Wel is het prettig als je basiskennis hebt over gastvrijheid. Dat kan je bijvoorbeeld doen door het boek "Het geheim van gastvrijheid" te lezen (niet verplicht).

Studiemateriaal: tijdens de masterclass krijg je materiaal zoals pen, een notitieblok en hand-outs. Aan het einde van de dag ontvang je een certificaat (bewijs van deelname). Daarnaast krijg je toegang tot een online omgeving waarbij je toegang krijg tot de presentatie, hand-outs en naslagmateriaal. De prijs voor de masterclass is inclusief al het studiemateriaal.