Over de presentatie.

Ontdek de kracht van gastvrijheid

In deze interactieve lezing deelt gastvrijheidsexpert Laura de la Mar nieuwe inzichten en inspiratie rondom gastvrijheid en de highlights uit het nieuwe boek: “Het geheim van gastvrijheid”. Na de lezing kun je direct met de praktische tips aan de slag gaan om de gastvrijheid binnen jouw eigen bedrijf te versterken. Waarom zijn gastvrije bedrijven en mensen succesvoller? Wat is het geheim van gastvrije bedrijven en mensen? Met gastvrijheid ben je als bedrijf én persoon succesvoller!

  • De nieuwste inzichten

  • Inspirerende voorbeelden

  • Praktische handvatten

  • Herkenbare praktijksituaties

  • Luchtig, positief en een vleugje humor

Waarom deze presentatie boeken?

4 redenen waarom je de presentatie moet hebben ervaren

Laura de la Mar

Trainer, coach, adviseur en spreker

Laura’s drive om de wereld gastvrijer te maken ontstond door negatieve en positieve ervaringen in de zorg. Haar missie startte in 2006 met het mee ontwikkelen van het gastvrijheidsconcept en de Mood Maker-filosofie in het Deventer Ziekenhuis. Sindsdien helpt Laura bedrijven uit allerlei branches om hun gastvrijheid te ontwikkelen. In 2012 schreef ze samen met John Hokkeling het boek Mood Maker – het ontwikkelen van gastvrije organisaties. Sinds 2013 is ze directeur van Gastvrijheid in Bedrijf en helpt ze, samen met een team van gedreven collega’s, bedrijven om gastvrijheid te versterken. Het nieuwste boek: “Het geheim van gastvrijheid” is gelanceerd op 17 januari 2019. Laura staat bekend als enthousiast, praktisch, inspirerend en mensgericht met een positieve blik. 

Mensen aan het woord.

Wat enkele lezers van het boek vonden:

Dit boek en de hulp van Laura geven ons veel inzichten die we op de winkelvloer toepassen. Daardoor zien we onze medewerkers niet als salestijgers, maar als gastheren en -vrouwen. Dat zien we nu terug in de omzet.

Kees van den Dikkenberg, retailmanager Björn Borg

Het geheim van gastvrijheid is een inspirerende ontdekkingsreis voor wie nog gastvrijer wil worden. Dit boek laat je zien hoe je door middel van echte en oprechte aandacht het verschil kunt maken in het leven van anderen. Een must-read.

Jos Burgers, bestsellerauteur en veelgevraagd spreker

Laura de La Mar ontrafelt met dit boek op prachtige en inspirerende wijze het geheim van gastvrijheid. Een must voor elk mens die om andere mensen geeft en de wereld een beetje gastvrijer wil maken. Ook voor alle studenten een absolute aanrader.

Ferdie Olde Bijvank, voorzitter Gastvrijheidsgilde en Dutch Cuisine

Mocht je ‘gastvrijheid’ en ‘gastvervaring’ vage begrippen vinden, dit boek maakt daar een einde aan. Naarmate je verder in het boek komt, ga je steeds scherper zien dat gastvrijheid geen trucje is, maar echt in de zienswijze van medewerkers moet zitten.

Wil Zajdenband, directeur bij Attent Zorg en behandeling

Gastvrijheid in Bedrijf helpt onze facilitaire organisatie met een praktische en energieke manier van werken op weg naar het bewust bekwame niveau waar wij ons naartoe willen ontwikkelen. Dit nieuwe boek is een van de prettige middelen om ons doel te bereiken.

Paul Jonker, manager Facility Services bij Menzis